GOED DOEL

#wereldrecordelliptigo24u

Als goed doel had ik deze keer geopteerd voor Axl, een jongetje van 11 jaar die het gen SLC6A1 mankeert en hierdoor tot 100 epilepsieaanvallen per dag kon hebben. Samen met enkele ouders uit Amerika van kinderen met dezelfde probleemsituatie, zamelde de mama van Axl geld in om verder onderzoek te financieren.

Recent liet de mama van Axl me echter weten dat ze niet verder wenst geld in te zamelen onder de naam van Axl omdat dit bij hem extra druk en stress creëert. De mama heeft in België de handen in elkaar geslagen met een farmabedrijf om tot een oplossing te komen, maar niet meer rechtstreeks onder de naam van haar zoon. We hebben hier uiteraard alle respect voor.

De volledige uitleg van de mama kan je vinden op Facebook via deze link.

Aldus ging ik recent op zoek naar een goed doel dat aansluit aan mijn sportieve prestatie. Na overleg met de mensen van VZW Zonnelied (Christophe en Lothar, waarvoor we reeds eerder aan fondsenwerving deden), kwamen we uit bij de financiering van rolstoelfietsen.

De rolstoelfiets is er voor rolstoelgebruikers die alleen in hun eigen rolstoel kunnen of willen zitten. Een handige oprijplaat maakt het makkelijk de rolstoel op de fiets te krijgen.
Daarna is het een kwestie van vastmaken en de fiets is gebruiksklaar. De rolstoelfiets Velo-Plus 3 is een uitkomst voor de meest uiteenlopende rolstoelen en daardoor uitstekend geschikt voor instellingen of tehuizen zoals Zonnelied vzw.

Een voorbeeld van zo’n rolstoelfiets vind je hier.
We hopen alvast 1 of meerdere van deze fietsen aan Zonnelied te kunnen schenken.

Uw steun en bijdrage zullen dit mede bepalen.

Alvast dank bij voorbaat,

Geert